Beste koffieliefhebbers,

De wereld ziet er iets zonniger uit voor sommige landen maar boven veel landen hangen nog steeds donkere wolken. Ondanks dat we er nauwelijks over horen en zien in het dagelijkse nieuws, is het in koffieland momenteel zeer onrustig. De COVID-19 besmettingen in Centraal America, Brazilië en India zijn nog steeds om van te schrikken. In Colombia zijn al wekenlang protesten in de steden en havens tegen de belastingverhoging door de regering op voedingsmiddelen (o.a. koffie). Hierbij komen dagelijks mensen om.

Daarnaast speelt momenteel het klimaat ook serieus parten. Hoofd-koffieland Brazilië zucht onder een extreme droogtegolf waardoor een zeer lage oogst wordt verwacht. Dit alles heeft tot gevolg dat de gehele koffiemarkt de afgelopen maanden serieus is gestegen tot de hoogste prijs in jaren en het einde van deze prijsstijging is zelfs nog niet in zicht. Daarom zijn we nu helaas genoodzaakt om een prijsverhoging te moeten doorvoeren.

Naast de koffieprijzen zijn ook de verpakkingen en dozen fors gestegen de afgelopen maanden. Verpakkingen zijn (koffiezakjes) zelfs 20% gestegen. Dit komt doordat veel basisgrondstoffen van verpakkingen zoals PE en PP in India en China geproduceerd worden. COVID heeft voor sluiting of vertraging in fabrieken gezorgd en de forse verhogingen in containerprijzen kwam daar nog eens boven op.

We zullen per 01-07-2021 de volgende prijsverhoging moeten doorvoeren:

Koffie
– Op alle koffie prijsverhoging van 5%

Handmatig verpakken
– Toeslag per 1kg verpakken wordt €0,35/kg
– Toeslag per 500 gr verpakken wordt €0,90/kg (dus verpakt in 2x500gr)
– Toeslag per 250 gr verpakken wordt €1,75/kg (dus verpakt in 4x250gr)
– Toeslag op het malen van de koffie wordt €0,35/kg

Ik hoop op uw begrip. Ik heb sinds de oprichting van mijn bedrijf nog geen enkele prijsstijging doorgevoerd echter nu heb ik geen andere keuze meer.

Doch wil ik een tegemoetkoming doen. Bij een factuur krijgt u de mogelijkheid om een korting van 3% toe te passen bij een betaling contant binnen de 8 dagen.

Mocht u een verdere toelichting willen hebben contacteer me gerust via sales@inkbrewcoffee.com

Single Origins
Koffies uit een specifieke regio met ieder een eigen brandprofiel om hun eigen smaak te benadrukken. Vooral heel mooi voor een filterapparaat, al lenen deze koffies zich voor verschillende zetmethodes.

 

Espresso’s
Koffieblends die uitermate geschikt zijn om op hoge druk koffie mee te zetten zoals de vol- en halfautomaat. Deze melanges variëren van herkomst en zijn verschillend in kracht en smaak van medium-dark tot extra-dark.

 

Melanges
Onze melanges zijn medium gebrand zodat ze zowel geschikt zijn voor een filterapparaat als een vol- en halfautomaat.

 

Decaf
– Cafeïnevrije Melange, voorheen “Cafeïnevrije Arabica Blend”
– Cafeïnevrije Mexico Arabica*, voorheen “Cafeïnevrije Arabica BIO”
Ondanks dat de namen zijn veranderd zijn de koffies exact hetzelfde gebleven.

 

Direct Trade
Onze Direct Trade koffies zetten we graag extra in het zonnetje. De vraag naar Fairtrade koffies wordt steeds minder en de consument krijgt meer en meer behoefte aan achtergrond informatie over de koffie, de regio en de koffieboer. Daarnaast vinden we het fijn om directe invloed te hebben op de koffie. Door uw feedback over de Direct Trade koffies te delen met de boeren kunnen we samen blijven verbeteren op smaak en kwaliteit en laten we de boeren groeien. Zo bereiken we samen ons doel: alle koffies Direct Trade te kopen, voor een betere wereld. Om deze reden hebben we besloten de Guatemala Comal voortaan niet meer als Fairtrade maar enkel als Direct Trade aan te bieden zodat zichtbaar is hoe we de leefomstandigheden van de koffieboeren verbeteren.

 

Biologische koffies
Koffies met een * zijn zowel regulier als biologisch beschikbaar. Een biologische koffie onder uw private label (ver)kopen is sinds 2021 enkel mogelijk wanneer u een eigen Skal-certificaat heeft. Wanneer u geen eigen Skal-certificaat heeft, mogen we deze niet langer aan u verkopen als biologisch. U kunt biologische koffie wel zonder Skal-certificaat als biologische koffie verkopen wanneer u onze bio merknaam “Pure Beans” gebruikt.

 

Per april uit het assortiment
De Mexico Maragogype en Jamaica Blue Mountain komen te vervallen.

Met warme koffiegroet,

Annelies Houwen
Koffieoloog