Door het mengen (melangeren) van verschillende koffies kunnen we de beste eigenschappen van de koffies nog meer uit de verf laten komen. Door koffies met elkaar te combineren, ontstaan er nieuwe, unieke koffiesmaken. Op die manier ontwikkelden we vier unieke blends elk met zijn karakter en eigenschap.
Onze Brussels blend is een typische Belgische volle en stevige koffie. Met een lichte zuurgraad en subtiele hints naar zacht fruit en pure chocolade. Een prachtige melange van koffies uit Colombia en Centraal-Amerika, aangevuld met koffie uit Sumatra (Indonesië) voor de extra zwaarte en pit. 100% Arabica
Verkrijgbaar per zak:
250gr gemalen, 250gr bonen & 1kg bonen
Onze London blend is een koffie met bonen uit Brazilië, Costa Rica en Colombia. Het is een mooie zachte melange, laag in zuren en met tonen van melkchocolade. 100% Arabica
Verkrijgbaar per zak:
250gr gemalen, 250gr bonen & 1kg bonen
Deze Milano blend is op Milanese wijze gebrande espresso met een uitdagende complexe smaak. Hij combineert mooie ronde getoaste chocoladenuances met een heldere frisheid en delicate fruitige aroma’s. De blend is samengesteld uit bonen afkomstig uit Brazilië, Guatemala, Colombia en Ethiopië en is 100% Arabica.
Verkrijgbaar per zak:
250gr gemalen, 250gr bonen & 1kg bonen
Onze Paris blend is een mooie en krachtige koffie. Hij bevat het evenwicht van karamel, chocolade, fruit en fris. Het prikkelend en geurend aroma geeft deze volle body blend een zalige afdronk. Deze blend is samengesteld met bonen uit Ethiopië, Brazilië, Guatemala, Panama en Indonesië en is 100% Arabica
Verkrijgbaar per zak:
250gr gemalen, 250gr bonen & 1kg bonen
Onze cafeïnevrije arabica is samengesteld en gebalanceerd met een melange van koffie uit Zuid- en Midden-Amerika. De mooie milde basis is gelegd door Brazilianen. De mooie Guatemalteken uit Antigua brengen een mooie zuurgraad mee. Chanchamayo voegt bloemen- en fruitnoten toe.
Verkrijgbaar per zak:
250gr gemalen, 250gr bonen & 1kg bonen
Mijn naam is Annelies Houwen, ik ben geboren in 1978 en getogen in West Vlaanderen. Onze Biga hoeve bevindt zich te Kortemark. Hier is ook BIGA Coffee gevestigd, dat ik in 2017 oprichtte om mensen te laten kennis maken met de meest exclusiefste koffieblends.
Na mijn studies begint mijn carrière als stewardess. Door het vele rondreizen ben ik gek op koffie geworden. Elke land heeft zijn eigen smaken, tradities, plantages en favoriete koffiezetmethodes. Na 5 jaar komt een einde aan dit avontuur. Ik maak de overstap naar de sales en marketing, een branche waarin ik nu nog steeds met veel plezier aan terug denk. Echter dat zwarte kopje goud laat me niet los…